Herentalse Kring voor Geschiedenis en Heemkunde

Vanaf 1 januari 2020 verandert de naam van de Herentalse Geschiedkundige Kring vzw in kortweg HERENTALDUM of Herentalse Kring voor Geschiedenis en Heemkunde.

Hiermee wordt een belangrijke stap gezet om de geschiedenis van Herentals van een oorspronkelijk academische benadering van de historische geschiedschrijving om te vormen naar een heemkundige en brede omkadering van volkskundige verhalen over de mensen en gebeurtenissen van vroeger in de Kempen voor een breder en jonger publiek.

Door boeiende activiteiten rond cultuur-historische thema’s te organiseren rondom het prachtige patrimonium en de mooie natuur van Groot-Herentals, wil Herentaldum de oude glorie van de Kempen en haar vroegere rijke tradities voor iedereen, jong en oud, gezin en verenigingen, op een ludieke manier laten beleven.