Begijnhofpark opent feestelijk onder stralende zon

Herentals | Neteland  03.06.2018 – Door: Herman Gezelle

Zondagmiddag 3 juni 2018 vond onder een stralende zon de officiële opening van het Begijnhofpark plaats. Na toespraken van burgemeester Jan Bertels en OCMW-voorzitter Fons Michiels kreeg de koningsschieting van de Aloude Sint-Sebastiaansgilde alle aandacht.

Na een sierlijke optocht van de koning door het Begijnhof en het Begijnhofpark was een uiterst gezellige dag verzekerd met het traditionele ‘bannen’ en ereschoten op de 21 meter hoge staande wip. Schepen voor mobiliteit Jan Michielsen miste geen roos.

100-en Herentalsenaren en Netelanders kwamen genieten en ontdekken in het herboren Begijnhofpark.

Burgemeester Jan Bertels : ‘Een geslaagd project’

‘Dit is een geslaagd project, zoals ook de vele bezoekers aantoont, natuur tot vlakbij de stad en een open ruimte voor iedereen, waarvan iedereen moet kunnen genieten’, zegt burgemeester Jan Bertels (Sp.a).  ‘Langs het Begijnhofpark, over het speelbos kan je verder naar de Netevallei, de Hellekens. We willen een open ruimte voor iedereen, zie ook ook het project Stadspark. We willen lucht creëren in de stad.

Het was trouwens ook plezant om als burgemeester te kunnen speechen bij goei weer, met heerlijk gildenbier in de hand, met veel blije mensen rondom je’, lacht burgemeester Bertels.

‘Realisatie Begijnhofpark : een juweel’

De realisatie van het Begijnhofpark is het werk van nv De Peuter uit Herentals. De opdracht omvatte onder meer het rooien van bomen en struiken, het uitgraven van de poel, het verlengen van de Maasbeek, het aanleggen van paden en bruggetjes en de groenaanleg. Het 2e deel van de opdracht bestond uit het aanleggen van een gescheiden rioleringsstelsel voor de begijnhofwoningen. De kostprijs bedroeg €464.331.

Het Begijnhofpark is een oase van groen, een juweel : een extra dimensie in de uitbouw van toeristisch Herentals. (pp)

Foto’s Peter Verstraeten/ Nnieuws.

bron : https://nnieuws.be/artikel/begijnhofpark-opent-feestelijk-onder-stralende-zon-extra-fotos