2 idyllische wandelpaden door natuurgebied Molenbos

Grobbendonk | Neteland | Vorselaar 26.03.2018 –  Door: Herman Gezelle

Het Mercuriuspad en het Bosvogelpad werden zondagmiddag onder een stralende hemel ingewandeld. Het gaat om 2 nieuwe idyllische wandelingen die je in Grobbendonk kan maken. Natuur en geschiedenis gaan er perfect samen.

In 2017 kocht Natuurpunt het Molenbos of ‘Grobbendonks bos’. Een terrein van 60 ha net op de grens tussen Grobbendonk en Vorselaar, als deel van het domein d’ Ursel. De voorbije maanden is er ontzettend hard gewerkt aan het opruimen en de inrichting van het bos en aan de aanleg van wandelpaden. ‘Dit samenwerkingsverband tussen de Archeologische Werkgroep Mercurius, de gemeente Grobbendonk, scoutsgroep de Bosvogels en Natuurpunt Nete en Aa verliep erg vlot’, vertelt Dirk ­Willems van Natuurpunt.

Mercurius­wandeling

Wie kiest voor de Mercurius­wandeling stapt via 6 infopalen door het archeologische verleden van Grobbendonk, van de prehistorie tot de middeleeuwen. Je gaat door het landschap van de toenmalige bewoners uit de Merovingische periode. Op de info­palen kun je met je smartphone een QR-code scannen voor meer info. Kinderen vinden op de palen een aangepast verhaal met tekeningen van schrijfster en illustratrice Eva Vaes.
Het Mercuriuspad is een rustige wandeling van ongeveer 5 km.

Bosvogelpad

In het Molenbos hebben vrijwilligers van Natuurpunt de voorbije maanden een pak sluikstorten opgeruimd en verloederde paden hersteld. ‘In samenspraak met de gemeente Grobbendonk werd gemotoriseerd verkeer uit het bos geweerd. Er is een bewegwijzerd Bosvogelpad aangelegd dat door het bos slingert.
Ook de rust- en picknickbanken zijn door vrijwilligers gemaakt’, onderstreept burgemeester Eric Van Meensel (N-VA). ‘Het pad is 4 kilometer lang en loopt langs de statige beukendreven die het bos kenmerken. Het volgt gedeeltelijk de oude voetweg tussen Vorselaar en Grobbendonk die ook een bijzondere opknapbeurt kreeg’. (pp-evm)

bron : https://nnieuws.be/artikel/2-idyllische-wandelpaden-door-natuurgebied-molenbos