Skeletten in grafkelder zijn vermoedelijk van paters Augustijnen

De skeletten in de ontdekte grafkelder op een bouwwerf op de hoek van de Augustijnenlaan-Fraikinstraat in Herentals zijn vermoedelijk afkomstig van het Augustijnenklooster dat in de 17e eeuw op die plaats gevestigd was (zie foto gravure). Vermoedelijk zijn het dus mannen maar ook al wist je in die tijd waarschijnlijk ook bij de paters niks zekers met vrouwen in hun buurt. Ondertussen zijn er al een twaalftal skeletten gevonden. De graafplaats blijft afgesloten voor het publiek.

De archeoloog van het Agentschap Onroerend Erfgoed leidt de opgravingen.

Het Augustijnenklooster werd destijds door de Fransen platgebrand. De infirmerie bleef over, werd later de brandweerkazerne en Stedelijk Archief.

De paters Augustijnen trokken na het platbranden van hun klooster weg uit Herentals.

  • foto: Marcel Nelis

bron : http://kempennieuws.be/2018/02/16/skeletten-in-grafkelder-zijn-vermoedelijk-van-paters-augustijnen/

 ————————————————————–

Grote belangstelling scholen voor Herentalse ondergrond

Heel wat leerkrachten uit de basisscholen van Herentals hopen maandag of dinsdag met hun leerlingen een bezoekje te brengen aan de archeologische opgravingen op het terrein op de hoek van de Augustijnenlaan en Fraikinstraat in Herentals. Daar werden vorige week 5 skeletten en grafkelders gevonden. Voor de scholen is de vondst interessant in de lessen geschiedenis en/of aardrijkskunde en archeologie. Ze kunnen grafkelders van een klooster uit de 17e eeuw bekijken. Geschiedenis die zich afspeelt vlakbij de schoolpoorten, een buitenkans!

foto: Marcel Nelis,

bron : http://kempennieuws.be/2018/02/19/grote-belangstelling-scholen-voor-herentalse-ondergrond/