Avontuurlijk speelbos in Begijnhofpark van Herentals

Er was vrijdagnamiddag heel wat belangstelling van ouders en kinderen op de opening van het avontuurlijke speelbos aan het nieuwe Begijnhofpark.

Het speelbos werd gerealiseerd door de firma Nature Play uit Morkhoven. De firma bouwde een avontuurlijk speelbos met natuurlijke speelelementen. Die elementen dagen de kinderen uit om op ontdekking te gaan.

De  vleermuis is de centrale figuur in het speelbos. “De eikendreef is een belangrijke vliegroute voor deze diertjes. De vleermuizen nemen de  kinderen mee op hun vlucht langs de troon van de Trollenkoning en de sprookjesachtige heksenkring. Onderweg kunnen ze kampen bouwen, hun evenwicht testen, klimmen, klauteren of gewoon even rondhangen.”

In het avonturenbos komt er nog een vertelpaal met verhaaltjes waarin de kinderen meer vernemen over het magische speelbos en zijn bewoners.

Het speelbos kan je bereiken via de Begijnenvest, de Burchtstraat of het Spaanshofpark. De toverfiguur aan de ingang helpt je graag op weg.

foto’s: Marcel Nelis

bron : http://kempennieuws.be/2018/02/16/5188/

——————————————————–

‘Magisch speelbos’ in centrum stad ingespeeld

Herentals    16.02.2018 –     Door: Herman Gezelle

Vanmiddag opende het Herentalse stadsbestuur het speelbos aan het nieuwe Begijnhofpark. Schepen voor jeugd Bieke Baeten (Sp.a) : ‘Het speelbos werd gerealiseerd door de firma Nature Play uit Morkhoven en kostte 40.000 euro. De natuurlijke speelelementen dagen de kinderen uit om op ontdekking te gaan.

De vleermuis is de centrale figuur in het speelbos. De eikendreef is namelijk een belangrijke vliegroute voor deze diertjes. De vleermuizen nemen de kinderen mee op hun vlucht langs de troon van de Trollenkoning en de sprookjesachtige heksenkring.

Onderweg kunnen ze kampen bouwen, hun evenwicht testen, klimmen, klauteren of gewoon even rondhangen.

Binnenkort komt er nog een vertelpaal met verhaaltjes waarin de kinderen meer vernemen over het magische speelbos en zijn bewoners.

U kunt het speelbos bereiken via de Begijnenvest, de Burchtstraat of het Spaanshofpark. Aan elke invalsweg staat een toverfiguur die u graag op weg helpt.’ (pp)

Foto’s Johan Temmerman/NNieuws

bron : https://nnieuws.be/artikel/magisch-speelbos-centrum-stad-ingespeeld-een-aanrader