Vrijdagse weekmarkt viert feest

Vrijdagse weekmarkt viert feest
Jef van de Markt Foto: stad Herentals
De Herentalse vrijdagmarkt is al sinds 1927 een vaste waarde in het Herentalse stadscentrum. Om die negentigste verjaardag te vieren, pakken de stad en de marktkramers vrijdag 14 juli met een feestelijke editie uit.

De afgelopen negentig jaar groeide de vrijdagmarkt uit tot een grote markt die mensen uit Herentals en omstreken verwelkomt met een uitgebreid aanbod van verse voeding, bloemen, textiel en lederwaren.

Om dit te vieren, krijgt de jaarlijkse feestmarkt op vrijdag 14 juli een extra feestelijke toets. Na de officiële opening om 9u aan de Lakenhal trekt een dixielandband over de markt met vrolijke muziek, wandelt de 29-jarige reus Jef van de Markt mee en deelt de marktvereniging gratis ijsjes en krasloten.

Een ballonnenclown en een standbeeld (dat soms gekke kuren vertoont) toveren een glimlach op elk kindergezicht. De kinderen kunnen ook deelnemen aan een kleurwedstrijd, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De tekening wordt verdeeld via de Herentalse scholen. U kunt ze hier ook downloaden en afprinten.

En de markt zou natuurlijk niet eens bestaan zonder de vele marktkramers die elke vrijdag vroeg uit de veren zijn om hun kramen op te stellen in ons stadscentrum. Het stadsbestuur dankt hen voor hun trouwe aanwezigheid. Voor de marktkramers van wie de kraam al vijftig jaar of langer op de vrijdagmarkt staat, organiseert de stad een huldiging in de Lakenhal.

bron : http://www.nieuwsblad.be